Zelfbewuste trotse vrouwen verdienen een plek onder de zon

Womanhood studio biedt een eigen ruimte waar ze elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten. Waar ze zich op persoonlijk of zakelijk vlak verder kunnen ontwikkelen. Elkaar kunnen supporten en duurzame allianties kunnen smeden. Waar je je als vrouw veilig en prettig voelt om die dingen te doen waar je goed in bent. Waar je ongestoord samen kunt broeden om het emotionele landschap verder vorm te geven.

Womanhood studio is de thuisplek van de onderneming Bevallen Zonder Zorgen.

Bevallen Zonder Zorgen geeft speciale aandacht en begeleiding aan zwangeren en pas bevallen vrouwen. De innovatieve producten die speciaal zijn ontwikkeld rondom zwangerschap en geboorte zijn verkrijgbaar in de studio. Alle events en workshops die worden geïnitieerd vanuit deze onderneming staan vermeld op de event kalender.

Andere aanbieders die kleur geven aan Womanhood studio zijn:

Tami 2016

Tami Kalir

Tami is initiatiefnemer en eigenaar van Womanhood studio. Zij is van huis uit fysiotherapeut en doula. Zij biedt haar diensten aan via praktijk Doula-Li. Tami gelooft heilig in de kracht van de vrouw. Zij gunt iedere vrouw een positieve bevalervaring, omdat het kindje dan de beste start krijgt die er is. Door de aanstaande moeder en partner te stimuleren om daar – zowel in het voortraject als tijdens de bevalling – een actieve rol in te nemen, hoopt zij haar doel te bereiken.

Tami geeft zowel in groepsverband als privé zwangerschapscursussen in het Nederlands, Engels of Hebreeuws.

Anne  Olsthoorn

Anne is yogadocent, gespecialiseerd in Hatha en Aerial yoga. Na haar studie psychologie heeft ze voor twee jaar een desk job gehad, waarna ze het nine-to-five leven gedag gezegd heeft en het avontuur is aangegaan als freelance yogadocent. Ze woont in Leiden en werkt in Delft, Rotterdam, Leiden en Den Haag. Naast yogalessen verzorgt ze bij Womanhood Studio ook backoffice werk (zodat ze toch nog af en toe de nerd kan uithangen).

In haar yogalessen wordt je uitgenodigd om eruit te halen waar je zelf naar op zoek bent: balans, kracht, stamina, ontspanning, spiritualiteit, het is jouw practice, dus jij bepaalt. Daarnaast ligt de focus op bewegen met respect voor het lichaam. Breath is boss!

IMG_20170812_185523
BWPortait

Biddy Messchaert

“De eerste keer dat ik yoga les gaf, tijdens mijn opleiding tot yogadocent, viel het kwartje. Dit was wat ik wil, wat ik moet doen! Mijn doel is om iedereen van de mat af te laten stappen met een tevreden gevoel. Niet alleen over de les die ze net hebben gedaan, maar vooral over zichzelf. Ik heb mijn RYT200 certificatie in Flow yoga met critical alignment achtergrond. Flow (vinyasa) is een vorm van yoga waarin we vloeiend van de ene beweging over gaan in de andere. Alles is met elkaar verbonden! We koppelen het ritme van de ademhaling aan de beweging, en de beweging aan je gedachten. Ik geef les op diverse locaties in Den Haag en Delft.

De lessen die ik bij Womanhood verzorg zijn (Slow) Flow yoga lessen. We bewegen bewust en nemen de tijd om te voelen wat jij en wat je lichaam op dat moment nodig hebben. Ook geef ik elke derde vrijdag van de maand een Yoga voor Beginners les! Ik verzorg naast de groepslessen en workshops ook prive lessen bij Womanhood. Behalve lessen verzorg ik bij Womanhood Studio ook back office werk en ben ik elke woensdag- en zaterdagmiddag in de studio te vinden om vragen te beantwoorden en de studio te laten zien!”

Biddy geeft les in het Nederlands en Engels

Maggie Bijl

“Mijn stijl van lesgeven vindt zijn “roots” in Vinyasa Yoga. Mijn lessen zijn opgebouwd uit non-lineaire bewegingen en hebben een flow die de nadruk legt op beweging vanuit je core, zelfonderzoek en intentie. Bewust bewegen van een houding naar de volgende, terwijl je bewust bent van je ademhaling en je lichaam; je gaat op reis door beweging en meditatie. Mijn doel als instructeur is om jou te inspireren. Zowel op de yoga mat als daarbuiten. Yoga is een mentale en fysieke reis en deze reis kan uitdagend zijn. Je hebt geduld en compassie nodig. Mijn lessen maken verbindingen tussen de gedachten, het lichaam en de geest. De lessen zijn beschikbaar voor alle niveaus, van beginner tot ervaren yogi’s.”

Maggie begon haar yoga reis als leerling in 2000 toen zij in Maui, Hawaii woonde. Ze bleef yoga beoefenen en in de 15 jaar die ze op het eiland woonde werk ze prenatale en postnatale yoga docent bij Blooma (www.blooma.com). Daarnaast werd zij Doula (DONA International training & JJ Doula, Netherlands). Ze heeft zowel haar Core Strength Vinyasa certificatie (USA) als haar 200-uur yoga teacher certificatie, Yoga Moves (Netherlands).

Maggie’s stijl van lesgeven is uniek en creatief. Haar achtergrond in theater en dans maken elke les een bijzondere ervaring en alle lessen zijn vol met liefde, licht en altijd een lach.

Maggie is gecertificeerd, getraind in en heeft ervaring met Prenatal Yoga, Postnatal Yoga, Vinyasa Yoga, Doula.

Yasmae

Yasmae Omar

Namaste! Ik ben een fysiotherapeut en geef les in Partner Yoga en Vinyasa Yoga. Ik woon in Delft en ben getrouwd met mijn Egyptische wederhelft met wie ik samen een zoontje heb. Ik werd een RYT (Registered Yoga Teacher) in Shanghai in 2013, maar daarna wilde ik nog graag in India studeren. Dat heb ik ook gedaan! In Kerala in 2015. Samen met mijn man geef ik sinds 2017 Partner Yoga lessen. We vinden dit allebei fantastisch om te doen en deze lessen zijn ook voor ons momenten waarop we een nog diepere connectie met elkaar voelen.

Tijdens mijn lessen focussen we op onze ademhaling. De ademhaling beweegt je door de les, net als deze je door je leven beweegt. Ik breng naast de fysieke aspecten en voordelen van de houdingen gezien vanuit mijn liefde voor yoga als fysiotherapeut, ook veel “mindfulness” in mijn lessen. Daarnaast ondersteun en begeleid ik je graag als jij dat wilt. Ik kan niet lang op mijn eigen mat blijven!

Hopelijk tot snel!

Eva Kulovits

Eva geeft bij Womanhood yogalessen voor volwassenen en kinderen. Je vindt haar bij Yin Yoga, Yoga + Play en Wobbelyoga.

“Ik ben Oostenrijkse en woon in Scheveningen, dicht bij het strand met mijn mooie en altijd levendige gezin. Ik geloof dat yoga je in elk aspect van je dagelijkse leven kan ondersteunen. En ja, het mag je lichaam, je geest en ziel heel blij maken! Omdat yoga ons vraagt ​​om te stoppen, te luisteren en onszelf te verzorgen met dat wat we het meest nodig hebben op dit moment.

In mijn lessen wil ik kinderen en volwassenen aanmoedigen om gezond en blij te zijn met hun eigen lichaam en geest. Er is iets voor iedereen: van beginnende tot gevorderde yogi’s, van peuters tot senioren.

Ik nodig je uit om je voeten in het water te dippen, om naar de golven te luisteren van je eigen ademhaling. Misschien spring je er met een enorme glimlach in en nemen we samen een duik. “

Eva is zowel opgeleid in Vinyasa en Yin Yoga als in Kids Yoga. In haar lessen deelt ze ook haar passie en kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Haar lessen zijn in het Engels, maar ze spreekt ook Nederlands 😉

portrait
foto Maya

Maya Kalir

Maya is van oorsprong Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heeft na haar studie veel ervaring opgedaan met het opzetten en begeleiden van zelfhulpgroepen. Zij is onder andere werkzaam geweest als coach en activiteitenbegeleider in verschillende hulpverleningssettings. Maya heeft een passie voor sport en bewegen en verzorgt Body & Mind lessen zowel in groepsverband als privé.

Carolien Hoogendoorn

Carolien is theaterdocent en tekstschrijver. Zij geeft workshops op het gebied van theater in de studio zoals ‘Laat maar lekker waaien’ ontspannen met theater, Zakelijk Flirten en Go & Play. Zij schrijft onder andere teksten voor Bevallen Zonder Zorgen en Womanhood studio. Tevens is zij gecertificeerd docent Rots en Water en mag dit lesprogramma van het Gadaku Institute geven aan kinderen en volwassenen. ‘Samen sterk in een nieuwe school, omgaan met pestgedrag, communicatie en weerbaarheid sexualiteit, keuzes maken en het Innerlijk Kompas’ zijn thema’s die in een korte of langere cursus aan bod kunnen komen.

Carolien

Tal Spanjer

Tal is van huis uit bedrijfskundige. Na de geboorte van haar zoon, is zij steeds meer ingeburgerd geraakt in de draagwereld.  Ze heeft de opleiding Draagconsulente jaren geleden succesvol afgerond en heeft inmiddels veel ervaring in het geven van advies aan moeders en vaders op het gebied van dragen. ‘Welkom in draagland’ is een workshop die Tal maandelijks geeft in de studio. Verder is zij tweewekelijks op de maandagen aanwezig in de Womanhood studio om alle vragen rondom het dragen, verhuur en verkoop van diverse draagsystemen zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt bij haar ook terecht voor privéconsulten; thuis of in de studio.