Datum: 07/10/2016
Tijd: 10:00 - 12:00

Lijkt het dragen van je kindje je leuk, maar wellicht te ingewikkeld? Zie je jezelf struikelen over een lange stof? Kom langs en stel gerust je vragen.
Tijdens een bezoekje aan de Womanhood studio is het mogelijk om de verschillende draagmogelijkheden uit ons assortiment eens in het echt te bekijken. Je kunt ook gezellig praten en ervaringen uitwisselen met andere (draag)mama’s en -papa’s. Aan de Draagdoek Inloopochtend zijn geen kosten verbonden.

Maar waarom dragen eigenlijk?…

Er is veel logica achter het dragen van kinderen, en het kan uitgelegd worden aan de hand van historische, culturele, psychologische en fysiologische aspecten. Voor meer informatie hierover verwelkomen we je op een van onze regelmatig gehouden introductie workshops tot het dragen: ‘welkom in draagland’.

Fascinerend hoe de natuur mens en dier heeft vormgegeven. Neem een kangoeroe die zijn kleintje veilig en warm opgeborgen in de buidel meedraagt en al springend vele kilometers aflegt. Een pasgeboren kindje heeft dezelfde behoefte; om nog heel dichtbij je te zijn. Die jou – net als in de baarmoeder- wil blijven horen en voelen om veilig en in alle rust groter en sterker te worden.

Je kunt je kindje direct vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd (met een geweven draagdoek) dragen. Het dragen van onze kinderen is eigenlijk heel logisch. Onze verre voorouders hebben hun kinderen gedragen. Als je goed kijkt naar het lichaamsbouw van een mensenbaby, zie je dat het lichaam gemaakt is om te dragen. De voetzolen wijzen nog naar elkaar toe en de beentjes zijn lichtjes gespreid en opgetrokken. Met deze houding en het grijpreflex kunnen ze zich goed vastklemmen aan de ouder. De rug van de baby is bol, in een C-vorm, net zo gebogen als nog in de baarmoeder. Wanneer een baby op een juiste manier gedragen wordt, is de rug in een ontspannen houding en kan het zo optimaal ontwikkelen.

Een goede en ergonomisch verantwoord draaghouding ondersteunt de baby van knie tot knie, van schouder tot schouder. In deze positie worden de heupen ontlast en kan de ontwikkeling van de heupkoppen optimaal plaats vinden.

De inloopochtenden zijn op vrijdagen van 10:00 – 12:00 uur.