Datum: 02/06/2016
Tijd: 09:30 - 12:30

Hypnose en bevallen2Tijdens de baring zijn hypnosetechnieken goed en gemakkelijk in te zetten als ontspanningsmethode. Barende vrouwen kunnen door de ontspanning beter met de weeën omgaan. Daarnaast hebben ze over het algemeen meer controle over de baringspijn en het baringsproces. De ontsluitingsfase verloopt sneller en de pijn wordt vaak als minder hevig ervaren.

Tijdens de workshop Hypnose & Bevallen worden een aantal praktische technieken aangeboden die gemakkelijk tijdens de baring inzetbaar zijn ter ondersteuning van de barende vrouw. Verder geeft de workshop handvaten voor het bieden van hypno-therapeutische begeleiding aan zwangeren.

De workshop is zowel theoretisch als praktisch van aard. Het accent van de workshop ligt op het praktisch aanleren van technieken die je als verloskundige, doula, zwangerschapsdocent/coach  in de begeleiding tijdens de zwangerschap en baring kunt toepassen. Het theoretische deel gaat over de achtergrond van de hypnose en de hypnotherapie. Ook wordt aandacht besteed aan NLP, taal- en taalpatronen, visualisaties, trauma’s en angsten. Er is voldoende tijd om deze nieuwe technieken te oefenen en eigen te maken.

Barbara Corsetto, heeft de afgelopen 20 jaar een methode ontwikkeld, waarmee ze zwangeren helpt positief hun bevalling tegemoet te zien en als prettiger te ervaren. Dit heeft geleid tot een boek ‘Ontspannen bevallen met Hypnose’ , geschikt voor iedereen die zwanger is of geïnteresseerd is in zwangerschap en bevalling.

Minimaal aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 16

Inschrijving via de site Bevallen Zonder Zorgen.