Datum: 17/06/2016
Tijd: 19:45 - 21:30

Deze Meet-Up gaan we het hebben over het dragen van je newborn. Deze informatie is waardevol voor ouders die hun eerste kindje krijgen als voor ouders die zwanger zijn van een volgend kindje. Ook ouders met newborns zijn van harte welkom!

Wanneer je baby geboren wordt start er een transitie fase waarin je kindje moet wennen aan het leven buiten de baarmoeder. Je kindje voelt zich verbonden met jou na negen maanden in de buik te hebben gezeten en is graag dicht bij je. Hij is nu totaal afhankelijk van jou voor warmte, voeding, veiligheid en om zich prettig te voelen.

Door goed naar je kindje te luisteren en te reageren op zijn verzoeken bevestig je keer op keer dat je er altijd voor hem bent. Zo leg je een mooie basis voor een veilige hechting tussen jou en je kindje.

Het dragen van je kindje is een mooie manier om dichtbij elkaar te zijn, je baby goed te leren kennen en snel op je kindje te kunnen reageren. En wanneer je baby blij en tevreden is, is het makkelijker mogelijk om ook zelf wat te ondernemen binnenshuis of buiten de deur!

Het dragen van je kindje is heel natuurlijk; onze baby’s zijn zelfs gemaakt om te dragen, zowel met als zonder een draagdoek. In tegenstelling tot andere zoogdieren kunnen onze baby’s niet direct lopen bij de geboorte. Het duurt zelfs ongeveer een jaar voordat onze kinderen starten met lopen!

Draagconsulente Tal Spanjer, doula Tami Kalir en doula Justine Peeters voorzien je graag van informatie en beantwoorden graag al je vragen!