Niets is zo heerlijk als het masseren van de voetjes en handjes van je baby. Die kleine pasgeborene aanraken, voelen en heel dichtbij je hebben. Want ze zijn zo klein, zo zacht; om op te vreten gewoon. Zo vertrouwd ook. Baby’s hebben immers 9 maanden in de buik van de moeder gezeten. Het gevoel van warmte, verbinding en veiligheid is hun gewoon geworden. Het met aandacht aanraken stilt hun verlangen naar huidcontact, wat goed is voor nu en voor later.

Massage helpt een kind om zich bewust te worden van zijn lichaam. Dit is van essentieel belang. Te weten en te voelen dat je welkom en geliefd bent. Babymassage kalmeert of stimuleert, kan verlichting brengen bij krampjes of verstopping, slaapproblemen verhelpen en het hechtingsproces tussen ouders en baby versnellen.
Wist je dat babymassage ook een positieve invloed heeft op het immuunsysteem van je baby?

Naast deze gezondheidsvoordelen voor je baby, is massage ook goed voor jullie band. Door je baby regelmatig aan te raken en te masseren, communiceer je met hem zonder woorden. Je baby voelt zich veilig en geborgen. Hierdoor kan het kind op latere leeftijd een positief zelfbeeld ontwikkelen waardoor het vol zelfvertrouwen in het leven komt te staan.

Workshop Shantala babymassage

Duur: 2,5 uur, waarna alle behandelde technieken thuis kunnen worden toegepast.

  • Aanvang: vanaf 2-3 weken na de geboorte tot circa 8,9 maanden (totdat de baby kan kruipen).
  • Data: zie agenda op de site of de evenementen via FB.
  • Wie: Jijzelf natuurlijk, de baby en ook partner is welkom.
  • Prijs: € 75 per workshop (baby en 1 of 2 ouders) incl. massageolie, thee en versnapering.
  • Bevestig je plek door te registreren en betalen via ons online systeem.
    Kies bij opties: babymassage.

Wij staan open voor ideeën zoals met jouw zwangerschapsclub een eigen groep vormen om samen te leren masseren. Hartstikke leuk! Neem gerust contact op om dit te bespreken. We denken graag met je mee.

[templatera id=”1282″]