Menu

Pilates

Pilates is geschikt voor alle leeftijden, niveau's en doelstellingen. De bewegingen zien er misschien simpel uit, maar ze zorgen voor een serieuze work-out!

Train je core

Bij Pilates staan de ademhaling en houding centraal. De oefeningen richten zich op het trainen van je ‘core’, het centrum van je lichaam, waardoor je houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling verbeteren.

Pilates is dé CORE-training en wat het bijzonder maakt, is dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. Een sterke core geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je core te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet. In Pilates noemen we dat centrum, het ‘powerhouse’. Onze Pilates lessen voelen als een Fun Full Body Workouts.

Pilates is een bewegingsmethode waarbij aandacht is voor houding, stabiliteit, coördinatie, kracht en ademhaling. Joseph Pilates, de grondlegger hiervan, heeft het in eerste instantie ontwikkeld als revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen. En dat bleek een groot succes te zijn! Tegenwoordig vormt Pilates de basis voor vele trainingen bij top sporters, dansers, en wordt ingezet ook in de revalidatie wereld.

“Fysieke fitheid is de eerste voorwaarde voor geluksbeleving” – Joseph Pilates.

Pilates is geschikt voor alle leeftijden, niveau’s en doelstellingen. De bewegingen en oefeningen zijn voor iedereen te volgen. Maar vergis je niet: de bewegingen zien er misschien simpel uit, maar ze zorgen voor een serieuze work-out voor je spieren en je core. Je krijgt zowel kracht als flexibiliteit. Onze lessen zijn gebaseerd op de STOTT PILATES techniek.

De lessen

De les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Check het rooster om te zien wanneer de volgende les is.

  • Geen tijd om naar de studio te komen? Op vrijdagochtend kun je onze Pilates les ook via Zoom volgen, heerlijk vanuit je eigen huiskamer.
  • Naast de reguliere Pilates lessen, geven we ook speciale Pilates lessen voor zwangeren.
  • Yogalates: Deze lesvorm is geïnspireerd op Yoga en Pilates, en gebruikt oefeningen uit beide disciplines.
  • Na de les heten we je welkom bij onze bar voor een kop thee. Inbegrepen bij de les.
  • Neem je eigen mat mee. Je kunt ook één van onze matten lenen. De kosten hiervoor zijn € 4,-.
  • Tip: We adviseren je om een uur voorafgaand aan de les niet te eten of te drinken.
  • Wil je liever een privé- of een duoles? Dat kan! Je vindt hier meer informatie over de mogelijkheden.
Boek een les