Zelfbewuste trotse vrouwen verdienen een plek onder de zon

Womanhood studio biedt een eigen ruimte waar ze elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten. Waar ze zich op persoonlijk of zakelijk vlak verder kunnen ontwikkelen. Elkaar kunnen supporten en duurzame allianties kunnen smeden. Waar je je als vrouw veilig en prettig voelt om die dingen te doen waar je goed in bent. Waar je ongestoord samen kunt broeden om het emotionele landschap verder vorm te geven.

Womanhood studio is de thuisplek van de onderneming Bevallen Zonder Zorgen.

Bevallen Zonder Zorgen geeft speciale aandacht en begeleiding aan zwangeren en pas bevallen vrouwen. De innovatieve producten die speciaal zijn ontwikkeld rondom zwangerschap en geboorte zijn verkrijgbaar in de studio. Alle events en workshops die worden geïnitieerd vanuit deze onderneming staan vermeld op de event kalender.

Andere aanbieders die kleur geven aan Womanhood studio zijn:

Tami 2016

Tami Kalir

Tami is initiatiefnemer en eigenaar van Womanhood studio. Zij is van huis uit fysiotherapeut en doula. Zij biedt haar diensten aan via praktijk Doula-Li. Tami gelooft heilig in de kracht van de vrouw. Zij gunt iedere vrouw een positieve bevalervaring, omdat het kindje dan de beste start krijgt die er is. Door de aanstaande moeder en partner te stimuleren om daar – zowel in het voortraject als tijdens de bevalling – een actieve rol in te nemen, hoopt zij haar doel te bereiken.

Tami geeft zowel in groepsverband als privé zwangerschapscursussen in het Nederlands, Engels of Hebreeuws.

Biddy Messchaert

“De eerste keer dat ik yoga les gaf, tijdens mijn opleiding tot yogadocent, viel het kwartje. Dit was wat ik wil, wat ik moet doen! Mijn doel is om iedereen van de mat af te laten stappen met een tevreden gevoel. Niet alleen over de les die ze net hebben gedaan, maar vooral over zichzelf. Ik heb diverse Yoga opleiding mogen afronden. RYT 200 Yoga Flow met Critical Alignment, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Rainbow Kids Yoga en ben nu bezig met mijn RYT 300 opleiding in Aerial Yoga en Aerial Yin & Restorative.

In mijn lessen gaat veel aandacht uit naar zorgen dat de houding past bij jouw lichaam en hoe jij je op dat moment voelt. Alles is met elkaar verbonden! We koppelen het ritme van de ademhaling aan de beweging en de beweging aan je gedachten.

Ik verzorg naast de groepslessen en workshops ook prive lessen bij Womanhood. Behalve lessen doe ik ook back office werk en ben ik elke woensdagmiddag in de studio te vinden om vragen te beantwoorden en de studio te laten zien!”

Biddy verzorgd op maandagochtend om 09.00u Slow Flow yoga. Aerial Yoga op maandagavond om 20.30u en elke andere zondag om 09.15. Regelmatig geeft zij ook Aerial Yoga Nidra lessen en daarnaast verzorgd Biddy samen met Tami de Aerial Yoga Basics en andere workshops.

Eva Kulovits

Eva geeft bij Womanhood yogalessen voor volwassenen en kinderen. Je vindt haar bij Yin Yoga, Yoga + Play en Wobbelyoga.

“Ik ben Oostenrijkse en woon in Scheveningen, dicht bij het strand met mijn mooie en altijd levendige gezin. Ik geloof dat yoga je in elk aspect van je dagelijkse leven kan ondersteunen. En ja, het mag je lichaam, je geest en ziel heel blij maken! Omdat yoga ons vraagt ​​om te stoppen, te luisteren en onszelf te verzorgen met dat wat we het meest nodig hebben op dit moment.

In mijn lessen wil ik kinderen en volwassenen aanmoedigen om gezond en blij te zijn met hun eigen lichaam en geest. Er is iets voor iedereen: van beginnende tot gevorderde yogi’s, van peuters tot senioren.

Ik nodig je uit om je voeten in het water te dippen, om naar de golven te luisteren van je eigen ademhaling. Misschien spring je er met een enorme glimlach in en nemen we samen een duik. ”

Eva is zowel opgeleid in Vinyasa en Yin Yoga als in Kids Yoga. In haar lessen deelt ze ook haar passie en kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Haar lessen zijn in het Engels, maar ze spreekt ook Nederlands 😉

Elke woensdagavond om 21.00u geeft Eva Yin Yoga. Daarnaast verzorgd zij regelmatig workshops.

Melanie de Bruijn

“In 2008 begon ik aan mijn eigen yogareis. De yoga ondersteunde me bij een stressvolle baan en hielp me om de beslissing te nemen om mijn baan te verlaten, mijn leven te veranderen door mijn fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Na het voltooien van mijn eerste lerarenopleiding in 2013 ben ik lesgaan geven. Al vrij snel heb ik me ook gecertificeerd als Yin Yoga en Nada Yoga leraar.

In de lessen concentreer ik me veel op ademhalen en de uitlijning van de houdingen, terwijl ik elke student individueel ruimte en aandacht bied. Ook besteed ik veel aandacht aan de zintuigen en lichamelijke gewaarwordingen. Op individueel en groepsniveau begeleid ik studenten in hun eigen reis en geef ik handvatten en kennis om zo het beste uit zichzelf te halen.

Naast de yoga lessen bied ik ook ayurvedische massages aan in de Womanhood Studio. Deze massagetechniek, uit India, is een medium sterke holistische lichaamsmassage met olie. Deze ontspanningsmassage bevordert circulatie en ontgifting van lichaam en geest zodat je energie weer vrij kan stromen.”

Melanie geeft bij Womanhood Studio elke donderdag om 8.00 uur Hatha Yoga. Daarnaast verzorgd zij ayurvedische massages en yoga workshops.

Yasmae Omar

“Namaste! Ik ben een fysiotherapeut en geef les in Partner Yoga en Vinyasa Yoga. Ik woon in Delft en ben getrouwd met mijn Egyptische wederhelft met wie ik samen een zoontje heb. Ik werd een RYT (Registered Yoga Teacher) in Shanghai in 2013, maar daarna wilde ik nog graag in India studeren. Dat heb ik ook gedaan! In Kerala in 2015. Samen met mijn man geef ik sinds 2017 Partner Yoga lessen. We vinden dit allebei fantastisch om te doen en deze lessen zijn ook voor ons momenten waarop we een nog diepere connectie met elkaar voelen.

Tijdens mijn lessen focussen we op onze ademhaling. De ademhaling beweegt je door de les, net als deze je door je leven beweegt. Ik breng naast de fysieke aspecten en voordelen van de houdingen gezien vanuit mijn liefde voor yoga als fysiotherapeut, ook veel “mindfulness” in mijn lessen. Daarnaast ondersteun en begeleid ik je graag als jij dat wilt. Ik kan niet lang op mijn eigen mat blijven!

Hopelijk tot snel!”

Yasmae verzorgd elke woensdag om 19.30u Vinyasa Yoga.

Dafna Hassin

“Zolang ik me kan herinneren ben ik actief, turnen, atletiek, teamsporten, dansen, watersport  en alles wat ik maar kon bedenken! Als volwassenen hebben we minder gelegenheid om gek te doen en het kind in onszelf los te laten. Ik miste het!

Een paar jaar geleden ontdekte ik Aerial Acrobatics en dat heeft mijn leven op zoveel manieren verrijkt! Bewegen met Aerial hangmat geeft de perfecte combinatie tussen flexibiliteit, kracht, core en balans. Het geeft adrenaline en ruimte om te spelen terwijl je hard werkt. Dat is de reden dat ik verslaafd ben aan deze vorm van yoga!”

Dafna verzorgd elke donderdag om 20.30u Aerial Yoga.

Esther Verloop

“Ground yourself”

“Mijn missie om mensen connectie met hun krachtige zelf te laten maken. Zowel door middel van een krachtig lichaam als een krachtige geest. Als work/life coach werk ik graag met mensen om kernwaarden en talenten te (her)ontdekken en daar omheen hun leven op te bouwen. Hierbij zet ik graag het lijf in, in de vorm van yoga en pilates, wandelen of andere bewegingsvormen.

Het lichaam is een thema voor mij in mijn leven. Zowel in de yoga en pilates als het dansen, voorheen wedstrijdstijldanser op nationaal niveau geweest, focus ik mij naast het mentale deel, op de ontwikkeling van het lichamelijke deel. Ik vind het interessant dat het lichaam zoveel meer informatie over onszelf bezit dan we ons vaak beseffen.

Momenteel geef ik voornamelijk yang yoga (power yoga/vinyasa), pilates en combinaties ervan, al sta ik nog aan het begin van mijn leven als 28-jarige, en wil ik graag nog mijn repertoire uitbreiden. Tijdens de lessen neem ik je op nuchtere wijze mee in het (her)ontdekken van jouw lichaam. Hierbij wordt er meteen gewerkt aan het versterken ervan met als doel steviger en evenwichtiger in je eigen leven te staan.”

Esther geeft elke woensdagochtend om 09.15u Pilates en elke zaterdag om 09.00u Yogalates.

Marcella Hartjes

Marcella is life coach en toegepast psychologe en verzorgt workshops en één-op-één sessies. Doordat zij op haar twintigste een ‘dip-periode’ doormaakte is zij zelf op zoek gegaan naar manieren om een gelukkig en betekenisvol leven te leiden. Eenmaal haar eigen weg gevonden, zag zij in haar omgeving steeds meer mensen tegen dezelfde dingen aan lopen als zij daarvoor had gedaan:
– niet lekker in je vel zitten, terwijl je leven op papier perfect is
– altijd een gevoel van stress en moeten om alle verwachtingen waar te maken
– heel veel leuk vinden, maar niet weten wat je nou écht wilt doen

Daarom besloot zij tijdens het afronden van haar studie Toegepaste Psychologie om haar eigen coachpraktijk te beginnen: Hart Vooruit. Als coach helpt zij anderen om hun eigen weg (terug) te vinden, omdat zij als geen ander weet hoe fijn het kan zijn om oordeelloze hulp te ontvangen. Het is haar doel om mensen te helpen dicht bij zichzelf te blijven en van daaruit te doen wat je werkelijk wilt doen.

Marcella is elke maandagmiddag en elke vrijdagmiddag in de studio te vinden. Maak een afspraak voor een Thee met warme sokken gesprek, of kom kennismaken om te kijken wat zij voor jou kan betekenen!

foto Maya

Maya Kalir

Maya is van oorsprong Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en heeft na haar studie veel ervaring opgedaan met het opzetten en begeleiden van zelfhulpgroepen. Zij is onder andere werkzaam geweest als coach en activiteitenbegeleider in verschillende hulpverleningssettings. Maya heeft een passie voor sport en bewegen en verzorgt Body & Mind lessen zowel in groepsverband als privé.