Menu

Aerial Yoga

Er is niks zo speciaal als yoga in de lucht en zweven in de Aerial doek of de wereld ondersteboven te bekijken vanuit de 'monkey pose'!

Yoga met een twist

Aerial Yoga, ook wel Antigravity Yoga genoemd, is de meest speelde vorm van Yoga. Tijdens de les beweeg je in en rond de Aerial doek. De doek ondersteunt je bij het bewegen en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Maar bovenal is het heel leuk! Je gaat balanceren, zweven, schommelen en ondersteboven hangen!

Het doek dat gebruikt wordt, kan je soms ondersteunen, maar kan je op andere momenten weer uitdagen om al je spieren te gebruiken. Het haalt het kind in je weer naar boven. Hang even met je hoofd naar beneden, swing een beetje, en dan begrijp je meteen wat we hiermee bedoelen.

Bij Aerial Yoga worden lichaam en geest met elkaar in verbinding gesteld, maar dan in de lucht. De zwaartekracht krijgt een nieuwe invulling. Omgekeerde houdingen (inversies) staan vooral centraal. Zo kunnen de handstand of schouderstand aan bod komen, maar natuurlijk met behulp van de doek. Een grote uitdaging die talloze voordelen met zich meebrengt. Je hoeft zeker geen acrobaat te zijn of een top conditie te hebben om aan Aerial Yoga te kunnen doen.

Bij Aerial Yoga maak je gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht bij het uitvoeren van de yoga-houdingen en -oefeningen. Het lichaam wordt sterker en soepeler. Je haalt spanning uit je rug, nek en schouders. De doek maakt het ook mogelijk om als beginnende yogi aan de slag te gaan met omgekeerde houdingen, zoals de hoofdstand. Oefeningen die bij andere vormen van yoga pas aan bod komen als je vergevorderd bent. Aerial Yoga is er voor iedereen en maakt de mogelijkheden in beweging eindeloos.

De afwisseling tussen inspanning en ontspanning bij Aerial Yoga is groot en verrassend. Na afloop van een fijne workout maak je in de doek een cocon, jouw veilige plek, waarin je optimaal ontspant.

De lessen

Aerial Yoga is geschikt voor yogi’s die de ‘Aerial Yoga Basics’ les al hebben gevolgd. Check het rooster om te zien wanneer de volgende lessen zijn.

 • Heb je nog nooit eerder Aerial Yoga gedaan? Dan raden we je aan om eerst de workshop ‘Aerial Yoga Basics’ te volgen
 • Naast de reguliere Aerial Yoga lessen, geven we ook de lessen ‘Fly Low’ lessen waarin de focus meer ligt op stretchen en ontspanning en minder op acrobatiek.
 • In de zomer worden er ook lessen Aerial Yoga buiten gegeven, bij het Vakantiepark Delftse Hout aan de Korftlaan 5.
 • We geven ook speciale Aerial Yoga lessen voor zwangeren.
 • Na de les heten we je welkom bij onze bar voor een kop thee. Inbegrepen bij de les.
 • Neem je eigen mat mee. Je kunt ook één van onze matten lenen. De kosten hiervoor zijn € 3,-.
 • Tip: We adviseren je om een uur voorafgaand aan de les niet te eten of te drinken.
 • Wil je liever een privé- of een duoles? Dat kan! Je vindt hier meer informatie over de mogelijkheden.
Boek een les

Richtlijnen gebruik Aerial doeken

Zo blijven de Aerial doeken schoon en onbeschadigd:

 • Draag geen kleding met knopen, haakjes of ritsen.
 • Draag een shirt met lange mouwen, zodat de oksels en onderarmen bedekt zijn.
 • Draag geen of minimale make-up.
 • Kom naar de les met schone sokken / voeten.
 • De lange doek hangt aan het plafond en stel je in op jouw lengte als je komt trainen.