Menu

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Womanhood studio, de lessen of andere diensten? Bekijk hier of het antwoord op jouw vraag ertussen staat.

FAQ - Womanhood studio

Is de Womanhood studio alleen voor vrouwen bedoeld?
Nee, iedereen is van harte welkom bij de Woman studio. M / V/ X. Dit komt ook terug in onze naam: in het woord ‘woman’ zit namelijk ook ‘man!

Wat zijn de huisregels bij de Womanhood studio?
We hebben alle huisregels hier voor je op een rij gezet. Handig!

Hoe boek ik een massage in de studio?
Boek eenvoudig een massage door te mailen naar info@womanhoodstudio.nl of stuur een bericht via Whatsapp naar 06 117 27 515. Een massage is zowel overdag als in de avond te boeken. Af en toe zijn er ook mogelijkheden in het weekend.

Onze massagetherapeuten zijn hoog geschoold. Daarnaast zijn er twee masseurs met achtergrond in de fysiotherapie, zij kunnen tijdens een massage gerichter aan de slag gaan met bepaalde klachten. Let wel op: we geven geen fysiotherapeutische behandelingen.

Hebben jullie cadeaukaarten? 
Jazeker, wij noemen ze giftvouchers. Ze zijn erg leuk om cadeau te geven aan iemand die je een ervaring gunt. Denk hierbij aan een massage of een les (groeps-, duo- of privéles). Je kiest zelf welke dienst of voor welk bedrag je de giftvoucher cadeau geeft. Er is geen minimum of maximum bedrag. De voucher wordt feestelijk verpakt

De voucher is te koop in de studio. Wil je een voucher kopen? Mail dan vooraf naar de studio om een afspraak te maken. Als er lessen worden gegeven kun je namelijk niet zomaar binnenlopen.

FAQ - Lesvormen

Wat is de beste lesvorm voor mij?
Twijfel je over welk les je wilt volgen? Ben je onzeker over je conditie? Of start je opnieuw met sporten na operatie. Neem persoonlijk contact op voor advies en overleg. We denken graag met je mee.

Wat is Aerial Yoga?
Aerial Yoga is Yoga met een twist. Tijdens de les beweeg je in en rond de Aerial doek die aan het plafond hangt. Je gaat balanceren, zweven, schommelen en ondersteboven hangen. Het geeft je echt een adrenaline kick. Hier lees je meer over deze lessen.

Wat is Fly Low?
Fly Low is een vorm van Aerial Yoga zonder acrobatiek. De doeken hangen veel lager, dichter bij de grond. De les is meer gericht op ontspanning en diepe stretches. Omdat het dicht bij de grond is, voel je je in de les en na afloop meer ontspannen en geaard.

Wat is Pilates?
Pilates is een bewegingsmethode waarbij aandacht is voor houding, stabiliteit, coördinatie, kracht en ademhaling. Pilates is geschikt voor alle leeftijden, niveau’s en doelstellingen. Hier lees je meer over deze lessen.

Wat is het verschil tussen Pilates en Yoga?
Pilates en Yoga zijn geen concurrenten van elkaar. Wanneer je Pilates doet, kun je er prima Yoga of Aerial Yoga naast doen en andersom.
Yoga en Pilates zijn beide bewegingsvormen die gefocust zijn op het bewust worden van je eigen lichaam. Houding en ademhaling zijn in beide bewegingsvormen de basis.

Bij Yoga ligt de nadruk op het vinden van de balans tussen lichaam en geest, terwijl bij Pilates de nadruk ligt op het correct uitvoeren van de oefeningen, met aandacht voor een sterke en stabiele core.

Yoga is een combinatie van bewegen en mediteren met als doel de eenwording of het ‘verbinden’ van geest en lichaam. Pilates is een methode waarbij de focus ligt op het verbeteren van je houding. Het is de ideale methode om van blessures af te komen.

Pilates wordt ook ingezet als therapie en is behulpzaam bij revalidatie voor diverse zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt blessures en fysieke ongemakken voorkomen. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de Pilates methode als aanvulling op een reguliere behandeling.

Wat is Yogalates?
Yogalates is geïnspireerd op Yoga en Pilates, en gebruikt oefeningen uit beide disciplines. We gebruiken flexibiliteit, kracht, ‘core-stability’ en een focus op de ademhaling voor een gezonde houding, sterke spieren en een heldere geest.

In de Yogalates werken we met 40 verschillende houdingen, van makkelijk tot uitdagend, die tegelijkertijd meerdere spiergroepen aanspreken. Voornamelijk gericht op de spieren rondom je core en onderrug. Daarnaast richten de oefeningen zich op het verhogen van de flexibiliteit in armen, benen, nek en rug.

FAQ - lessen

In welke taal worden de lessen gegeven? 
In het lesrooster op Momoyoga vind je terug in welke taal de les van jouw voorkeur gegeven wordt. Vind je het spannend als de les in het Engels gegeven wordt en is dit niet jouw moedertaal? De ervaring leert dat dit nooit een probleem blijkt te zijn om de les te volgen.

Kan ik een privé (of een duo) les boeken?
Ja, de Womanhood studio biedt ook privé- en duo-lessen. Kijk hier voor meer info. Deze lessen zijn heel geschikt als je niet meteen een les in een groep wilt volgen of als je extra begeleiding of verdieping wilt.

Wat neem ik mee naar de les?
Allereerst je goede humeur 😉 Verder is het belangrijk dat je een eigen mat meeneemt. Je kunt ook altijd één van onze matten lenen, de kosten hiervoor zijn € 4,-. Volg je een les in de slings, neem dan vooraf de kledingadviezen door. Je hoeft geen kaartje of lidmaatschapspas mee te nemen want je registreert je altijd  online via Momoyoga. Daarnaast krijg je altijd een lekkere kop thee na afloop van de les.

 

FAQ - inschrijven & tarieven

Hoe schrijf ik me in voor de lessen?
Womanhood studio maakt gebruik van het online registratiesysteem  Momoyoga. Hier kun je je inschrijven voor de lessen in de studio. Let wel op: je moet eerst een persoonlijk account aanmaken, deze is persoonsgebonden.

Download de gratis app voor iPhone of Android om een account aan te maken en inzicht te hebben in ons complete rooster. Vind je een app ingewikkeld, je kunt ook via de desktop gebruik maken van Momoyoga. Klik hier om in je browser naar Momoyoga te gaan.

Wat is de snelste manier om je in te schrijven voor lessen of workshops?
Maak een account aan op Momoyoga. Daarna kun je via de app een les reserveren. Ook als je een eenmalige les of workshop volgt, moet je eerste een account aanmaken op Momoyoga. Klik hier om een account aan te maken.

Welke abonnementen zijn er?

  • Losse les – 4 weken geldig na reservering
  • 10-rittenkaart (Royalty) – 16 weken geldig
  • Unlimited abonnement 3 maanden
  • Unlimited abonnement 6 maanden (incl. gratis 2 weken trainen)
  • Unlimited abonnement 12 maanden(incl. gratis 2 maanden trainen)

Bekijk hier onze huisregels.

Kan ik een (gratis) proefles reserveren?
Speciaal voor nieuwe leden hebben we een try-out deal, waar je 3 matlessen voor € 35,- in plaats van €51,- kunt volgen!

Hoe annuleer ik een les die al betaald is?
Uitschrijven gebeurt online via Momoyoga. Je kunt maximaal 2 uur voorafgaand aan de les kosteloos annuleren. Annuleer je op tijd, dan wordt de les teruggeboekt op je account. Let op: Annuleer je niet op tijd en heb je een Unlimited abonnementsvorm (waarbij je onbeperkt lessen kunt volgen) dan ontvang je een factuur voor de gemiste les.