Menu

Yoga

De focus ligt op het losmaken en sterker maken van het lichaam. Er is altijd ruimte voor ontspanning tussen de verschillende houdingen.

Bewegen, ademen en balans

Bij Yoga verbind je lichaam en geest door middel van de ademhaling. Het is een rustige les waarin altijd ruimte is voor ontspanning. Afhankelijk van de soort yoga ligt de focus op het losmaken en sterker maken van het lichaam, de houding, ontspanning en/of balans. Na de les voel je je rustig, open en sterk. De energie stroomt door het hele lichaam.

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet. Vrij vertaald betekent het ‘verbinden’. Yoga is een verzameling van diverse elementen, die in één sessie samen gebracht kunnen worden. Denk hierbij aan bewegen, mediteren, ademen, rust en ruimte creëren in lichaam en geest. Een Yogales in onze studio is alles behalve ‘zweverig’. De oefeningen (Asana’s) geven je kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning.

Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, behoefte en conditie, kun je je de lessen kiezen die het beste bij jou passen. Sommige lessen zijn meer fysiek georiënteerd, anderen zijn bijvoorbeeld meer gericht op het ontspannen, het hoofd leegmaken, en leren ‘los laten’ (Yin Yoga). Het beoefenen van Yoga maakt je bewuster van alle kwaliteiten die je in je hebt, en stimuleert begrip, zelfbeheersing en zelfliefde. Yoga is bedoeld voor iedereen. Je hoeft zeker niet flexibel te zijn om yoga te kunnen beoefenen. Heel graag tot ziens op de mat. Namasté.

De lessen

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bij de Womanhood studio staan er verschillende soorten yogalessen op het rooster:

  • Yin Yoga: Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen (Asana’s), die lang aangehouden worden om gewrichten en bindweefsel te ontspannen en versterken. Het is een fijne, restorative vorm van yoga waarbij de nadruk ook ligt op een ontspannen geest.
  • Yin-Yang feel good flow: deze les is een perfecte mix, waar tegenovergestelde krachten en eigenschappen met elkaar verbonden zijn. Met de nadruk op het in balans brengen van de Yin en Yang energieën, is deze zachte flow helemaal gericht op je goed voelen!
  • Yogalates: Deze lesvorm is geïnspireerd op Yoga en Pilates, en gebruikt oefeningen uit beide disciplines.
  • Na de les heten we je welkom bij onze bar voor een kop thee. Inbegrepen bij de les.
  • Neem je eigen mat mee. Je kunt ook één van onze matten lenen. De kosten hiervoor zijn € 4,-.
  • Tip: We adviseren je om een uur voorafgaand aan de les niet te eten of te drinken.
  • Wil je liever een privé- of een duoles? Dat kan! Je vindt hier meer informatie over de mogelijkheden.
Boek een les