Menu

Hoe kan een doula jou begeleiden?

Als de bevalling aangenaam verloopt, zorg je ervoor dat jouw kindje de beste start krijgt die er is.

Zwanger zijn, bevallen en ouders worden zijn belangrijke highlights in ons leven. Een bijzondere periode waarin alles op zijn kop wordt gezet. Niets is meer zoals het was en hoe blij we ook zijn met deze nieuwe spannende levensfase, onzekerheden kunnen ook parten spelen.

Een doula kan rust, veiligheid en vertrouwen bieden. Een deskundige die, naast de medische zorg van je verloskundige en/of arts, jou en je partner terzijde staat tijdens de bevalling. Die jou ondersteuning biedt bij het opvangen van weeën en bij het maken van weloverwogen belangrijke keuzes.

Wat is een doula?

Het woord doula komt uit het Oudgrieks. Het betekent ‘dienende vrouw’. Tegenwoordig is een doula meer een zwangerschap- en bevallingscoach. Een begeleidster die aanstaande ouders op een niet medische manier ondersteunt. Ze zorgt ervoor dat ouders belangrijke keuzes zelf kunnen nemen, dat ze aan het roer blijven staan. Tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode kort hierna.

De werkwijze van elke doula is anders. Maar één ding staat voor elke doula vast: tijdens de bevalling wijkt ze geen moment van de zijde van de barende vrouw. De doula zorgt dat de bevalling zo aangenaam mogelijk ervaren wordt. Voor moeder en kind, en iedereen die aanwezig is.

Steeds meer vrouwen ondervinden de positieve effecten van de aanwezigheid van een doula of bevallingscoach bij hun bevalling. Zoals minder medisch ingrijpen, korter van duur en minder pijnlijk. Zij kijken over het algemeen veel gelukkiger terug op de geboorte van hun kindje.

Tami Kalir, oprichter van de Womanhood studio, is doula en begeleidt jou met veel liefde voor, tijdens en na de zwangerschap. Benieuwd wat zij voor jou kan doen? Stuur een WhatsApp naar 06 117 27 515 om de mogelijkheden te bespreken!

Doula begeleiding